Vége a műtétnek. Ez nagy örömmel töltött el, hogy túlvagyok az egész procedúrán, de a gyógyulási folyamat még csak most kezdődik. Mivel két hét szabin vagyok, így volt időm regenerálódni.  Az alvás volt a legrosszabb az egészben nem igazán mertem (nem is szabad nagyon) oldalt feküdni. Ezért hozzá kellett szoknom a hanyadt alváshoz. Magasan két párnával a fejem alatt. De azért csak elnyomott az álom. Mindig volt bennem egy félsz, hogy nehogy hozzáérjen a beültett részhez a párnám.

Az első pár napban a kivétel helyén szinte beleragadtam a párnámba, ezért is nagyon kell vigyázni a beültett résszel. Kisebb vérzés volt a kivétel helyén, ami egyre kevésbé volt jellemző. 2 nap után már nemvolt nyoma a párnán. A kivétel helye érzékenyebb volt, mint a betétel helye. Fájdalmat egyébként abszolút nem éreztem, csak néha ilyen furcsa hullámokban viszketést, szúrást, ami még 1 hét után is jellemző mármint csak a viszketés. Kaptam egy sóoldatot, amit 1-2 óránként a fejemre kellett spriccelni, ez még jól is esett néha. Olyan mintha virágot kéne öntöznünk csak ezt a fejünkön kell megtennünk. Egyébként elég vörös volt a fejem jó pár napig, így jó hogy nem mentem sehova sem.

A homlokomon a második nap egy elég nagy duzzanatot tapasztaltam nem lehetett nem észrevenni, de tudtam, hogy ez is 2-3 napon belül felszívódik. Persze ilyesztő látvány volt egy kicsit. Így is történt pár nap alatt egyre lejjebb ment és a 4-5. napon már semmi nem látszódott. Közben a kivétel és a betétel helye is napról-napra gyógyult. Az itthoni semmittevés elég unalmas volt ilyenkor jó előre tervezni, hogy az ember ne unja halálra magát. Én rajzoltam, filmet néztem és olvastam. Napról-napra tényleg jobban éreztem magam. A fejem egyre kevésbé volt pirosas/rózsaszínes.

Varrasodtak a sebek, mármint ilyen kis „pörkök” keletkeztek, amik az első héttő kezdenek el lepotyogni. 7 nap után már víz segítségével is rásegíthettem leesésükhöz. Az első kontoroll pontosan 1 héttel a második műtéti naptól volt. A doktornő mindent rendben talált. Én is úgy éreztem, hogy nincs gond, most már csak a pörköknek kell leesniük, illetve a beültett hajszálaknak kell kihullaniuk és kezdődhet az újjáéledésük fázisa. Szóval elég gyorsan gyógyultam azt hiszem.

A konzultáción előtt két nappal készült kép:



1 héttel a műtét után a HairHungary Klinikán

 



1,5 héttel a műtét után: